5 eenvoudige initiatieven voor werkgevers om de gezondheid en fitheid van hun medewerkers te verbeteren.

Elke werkgever droomt van fitte, gezonde en gemotiveerde werknemers. Gezondheid, motivatie en productiviteit gaan dan ook voor een stuk hand in hand. De werkgever doet er goed aan om de aandacht voor gezondheid binnen het bedrijf te vergroten. 

1. Zorg voor een gezond voedingsaanbod

Een gevarieerd aanbod, met aandacht voor gezonde voedingselementen zoals groenten en fruit, is belangrijk. Een evenwichtige voeding is cruciaal voor de werknemer die zich goed in zijn vel wil voelen.

2. Organiseer sportactiviteiten voor de werknemers

Misschien is het ook wel mogelijk om samen met collega’s te sporten tijdens de middagpauze of kort vóór of na het werk. Samen gaan joggen vergt weinig organisatie. Bovendien zorgt het ‘samen’-gevoel ook voor meer motivatie bij de deelnemers.

3. Stimuleer fietsen

Werknemers die op een beperkte afstand van het bedrijf wonen, kunnen beter met de fiets komen. Werkgevers kunnen dit stimuleren, door bijvoorbeeld bedrijfsfietsen aan te kopen, een veilige fietsenstalling te voorzien, gelegenheid te bieden om te douchen, opbergkasten, oplaadpunten voor elektrische fietsen, …

4.Maak werknemers bewust van gezondheid

Geeft het bedrijf een personeelskrantje uit? Of is er een extranet om de werknemers op de hoogte te houden van de nieuwtjes binnen de onderneming? Neem dan regelmatig (als vaste rubriek) gezondheidstips op. Zorg ervoor dat het concrete tips zijn waarmee de werknemers iets kunnen doen.

5. Check de cijfers

Ga elk jaar na hoe vaak werknemers afwezig waren door ziekte. Niet het individuele plaatje is belangrijk, wel het collectieve. Zo kunnen werkgevers ook bepaalde trends afleiden: gaat het de goede richting uit of niet?

Bron: Delta Lloyd

Dit vind je misschien ook leuk...