Baas stuurt alle werknemers op cursus tegen burn-out

Alle 550 werknemers van schoenenketen Torfs krijgen vanaf volgend jaar de kans om een driedaagse cursus te volgen om stil te staan bij hun competenties, maar vooral bij hun passies en talenten. Doel? Burn-out voorkomen.

Het plan van grote baas Wouter Torfs kadert in de brede visie van het bedrijf. Na al kunnen werknemers er gaan sporten met Fit@Torfs, gaan ze met hun bedrijf joggen met het start-to-run-programma of volgen ze een workshop gezond koken. Maar daar stopt het niet voor de CEO die al vier keer werd verkozen tot Werkgever van het Jaar. Met de workshop wil Torfs preventief de strijd aangaan met stress, maar ook met depressie en burn-out. “Het is een ziekte van deze tijd en daar willen we niet blind voor blijven. De beste preventie daartegen is inzetten op talent. En we willen onze werknemers helpen bij de ontwikkeling daarvan.” Tijdens de cursus wil Torfs zijn werknemers aanleren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen en hoe ze grenzen moeten trekken.

Arbeidspsycholoog Frederik Anseel (Ugent) vindt het initiatief een goed idee. “Een burn-out kost het bedrijf geld. Torfs is al een tiental jaar bezig met de gezondheid van zijn werknemers en een echte voorloper op dat vlak. Ze beseffen dat hun succes afhangt van hun mensen. Niet bij Torfs, maar in organisaties waar burn-outs heel vaak voorkomen – zoals in het onderwijs – is weliswaar meer nodig dan een workshop. Daar moet structureel iets veranderen, zoals een rustmoment af en toe”

Bron: Het Laatste Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk...