Welke impact heeft het Nieuwe Werken op jouw job?

Volgens een recent onderzoek ondersteunt twee derde (66%) van het Belgische bedrijfsmanagement het ‘Nieuwe Werken’ voor kantoorwerkers. Maar flexibel werken vereist een mentaliteitswijziging bij zowel werknemers als werkgevers.

Uit een recent onderzoek van Regus – de grootste aanbieder van flexibele werkplekken ter wereld – bij meer dan 44.000 kantoorwerkers uit 100 landen, blijkt dat werken vanop afstand steeds meer wordt aangemoedigd door het senior management in België.

“Toch is er nog een mentaliteitswijziging nodig, aangezien één derde van het management niet openstaat voor flexwerken”, zegt William Willems, algemeen directeur van Regus België. “Het is nog te vaak de regel dat werknemers uren in de file staan om vervolgens van 9 tot 5 samen op kantoor te werken. Terwijl het perfect mogelijk is  om ’s morgens eerst een tweetal uur thuis te werken en pas na de files naar kantoor te vertrekken. Of waarom niet vanuit een professionele werkplek dicht bij huis aan de slag gaan?”

71% van de ondervraagde kantoorwerkers erkent dat flexwerken wel een gericht management vereist. Driekwart van de ondervraagden hecht veel belang aan een goede communicatie en 85% vindt dat er minstens één  keer per maand een face-to-face meeting moet plaatsvinden.

Een goed uitgeruste werkplek thuis of dicht bij huis draagt niet alleen bij tot een betere productiviteit. Flexwerken is ook een goede manier om toptalent binnen het bedrijf te houden. Dat is althans de mening van 70% van de ondervraagden.

Toch pleit men ook voor het behoud van persoonlijk contact tussen de werknemers onderling en de leidinggevende. “Dat kan via videoconferenties zijn, maar één keer om de veertien dagen een face-to-face gesprek met onze mensen vinden wij echt een minimum.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk...