Kwart van 55-plussers op zoek naar nieuwe job

Oudere werknemers zijn sneller geneigd om van job te veranderen dan hun jongere collega’s. Uit onderzoek van 2015 blijkt dat 51% van de respondenten zichzelf binnen het jaar van job ziet veranderen tegenover 45% in 2014. In vergelijking met vorig jaar wordt dus een stijging opgetekend van 6%. De algemene jobmobiliteit verandert niet in vergelijking met 2014: 39% van de respondenten wil even snel van job veranderen als in 2014, 30% sneller en 31% minder snel.

Bijkomende interessante vaststelling betreft de mobiliteit van 55-plussers. Oudere werknemers worden vaak gezien als een vaste waarde in het bedrijf. Ze zijn loyaal, kennen de organisatie als hun broekzak en worden vaak gezien als de stabiele rots in de branding. Verrassend is echter dat bijna een kwart van de werkende 55-plussers zelf aangeeft actief op zoek te zijn naar een andere job. Eveneens markant is dat vooral oudere werknemers zichzelf al binnen de zes maanden van job zien veranderen.

 

 

De Belgische bediende stelt zich bovendien erg flexibel op. Zo zegt meer dan drie vierde van de ondervraagden ervoor open te staan om in een andere organisatie ingezet te worden, op voorwaarde dat dit hun ontwikkeling ten goede komt. Raakt de werkgever zijn getalenteerde personeelslid dan net niet kwijt? “Niet noodzakelijk.Werknemers de mogelijkheid aanreiken hun vaardigheden tijdelijk verder te ontwikkelen bij een andere werkgever kan hun engagement net verhogen. De werknemer komt terug met meer kennis en vaardigheden. Bovendien is die nieuwe omgeving het perfecte platform voor de werknemer om zich te ontpoppen als een ware ambassadeur voor het bedrijf.”

Bron: Knack

Dit vind je misschien ook leuk...