Kwart van de 55-plussers zoekt nieuwe baan

De helft van de werknemers ziet zich binnen het jaar van baan veranderen. Opvallend: oudere werknemers zijn meer geneigd een andere baan te zoeken dan hun jongere collega’s. En ze zijn bereid daarvoor in te leveren. Een opvallend resultaat is dat 51 procent van de respondenten zich binnen het jaar van baan ziet veranderen. Vorig jaar was dat nog 45 procent.

Het meest frappante resultaat uit de enquête heeft betrekking op de arbeidsmobiliteit van 55-plussers. Algemeen werd aangenomen dat die werknemers niet zinnens waren in de herfst van hun loopbaan nog een andere werkgever te zoeken. Ze worden ook vaak gezien als loyale medewerkers, die de organisatie goed kennen. Toch zegt een kwart van de werkende 55-plussers dat ze actief op zoek zijn naar een andere baan. Ze zien zich zelfs binnen de zes maanden van werkgever veranderen. Het beeld van de bediende die vanaf 55 jaar in zijn huidige functie wil uitbollen, klopt dus niet.

Een onverwachte vaststelling van het onderzoek is dat werknemers openstaan om bij een vorige werkgever weer aan de slag te gaan. Zo blijkt uit de peiling dat één op de twee werknemers boven 35 jaar het ziet zitten naar zijn vorige werkgever terug te keren.

Bron: Trends

Dit vind je misschien ook leuk...