Coworking zorgt voor creatieve kruisbestuiving

In België doet inmiddels meer dan duizend werknemers aan coworking. Het fenomeen – waarbij werkruimtes worden gedeeld door freelancers, mobiele werknemers of startups die nog een eigen thuisbasis moeten uitbouwen – is duidelijk aan opmars bezig.

“In België kunnen een dertigtal coworking-initiatieven worden geteld, waar aan ruim dertienhonderd personen een werkruimte wordt geboden. De gebruikers beslissen vaak tot coworking over te gaan omdat ze zich uit hun isolement willen bevrijden, nieuwe contacten willen leggen of hun netwerken willen uitbreiden.”

“Bovendien blijkt coworking vaak ook een mogelijkheid tot creatieve kruisbestuiving te bieden. Maar daarnaast kunnen de coworking-projecten ook een bijdrage leveren om de problemen op het gebied van mobilteit te helpen indammen, terwijl ook de gelegenheid wordt gecreëerd om een aantal kosten te schrappen.” In een aantal regio’s de overheid de coworking-projecten vaak bestempelt en ondersteunt als een noodzakelijke incubator om jonge en innovatieve ondernemingen te kunnen lanceren en bijstaan.

Bron: Express

Dit vind je misschien ook leuk...