Drie redenen om te gaan voor meer diversiteit op de werkvloer

De diversiteit in onze samenleving en op de arbeidsmarkt zien we nog niet altijd weerspiegeld op de werkvloer. Dat is zonde. Er zijn immers goede redenen om in te zetten op diversiteit.

1. Alle beschikbare talenten nodig

In de social profit voelen we nu al de krapte op de arbeidsmarkt. In de komende periode gaan nog eens ruim een half miljoen babyboomers met pensioen. Als we onze welvaartsstaat in stand willen houden, hebben we alle beschikbare talenten nodig. We kunnen het ons niet veroorloven om grote groepen mensen uit te sluiten op basis van kenmerken die niets met hun competenties te maken hebben. Dat is verkwisting van talent.

2. Meer creativiteit, innovatie en klantgerichtheid

Inzetten op diversiteit stelt ons in staat om onze diverse doelgroep, patiënten of klanten beter te begrijpen en te bedienen. Organisaties die rekening houden met de verschillen tussen individuen en groepen op de werkvloer benutten bovendien de kwaliteiten, talenten, ervaringen en competenties van alle medewekers beter. En dat leidt tot meer creativiteit, innovatie en een betere sfeer op de werkvloer.

3. Gelijke kansen en rechtvaardigheid

Tenslotte hebben we als social profit een maatschappelijke rol en staan we achter de principes van gelijke kansen en rechtvaardigheid. Door te gaan voor diversiteit op de werkvloer nemen we een voorbeeldrol op in de samenleving en maken ze zo mee een beetje mooier.

Bron: HR Wijs

 

Dit vind je misschien ook leuk...