Werknemers houden vast aan hun job, werkgevers kiezen voor tijdelijke contracten

 

In meer dan 1 op 3 van de gevallen van verloop gaat het om het aflopen van een tijdelijk contract 

36,4% van het totaal verloop in 2014 is te wijten aan het beëindigen van tijdelijke contracten. Onder de ruime term ‘tijdelijke contracten’ begrijpen we een contract dat wordt gesloten voor een bepaalde duur, voor een bepaald werk of een vervangingscontract. De vervaldatum van het contract is meestal op voorhand gekend door beide partijen. Als we enkel kijken naar het onvrijwillig verloop, loopt dit percentage op tot 54,1%.

De voorbije jaren werden steeds meer mensen met een tijdelijk contract aangeworven, zo blijkt uit het onderzoek van Securex. In 2013 was 8,82% van de werknemers aan de slag met een tijdelijk contract, tegenover 11,67% in 2014.

 

Lees meer op HLN.be…

Lees meer in De Morgen…

Lees meer op Securex…

Dit vind je misschien ook leuk...